Återströmningsskydd

 

Tar Du ansvar för vårt Dricksvatten?

I Sverige är vi lyckligt lottade som har gott om vatten, men det innebär inte att rent vatten är en självklarhet. Vatten förbrukas inte - vi lånar, använder och återför det till vattnets eviga kretslopp. Därför är det så viktigt att vi värnar om och skyddar vårt vatten.

Återströmningsskydd är en säkerhetsanordning som kräver regelbunden kontroll av dess rörliga delar för att säkerställa en hundraprocentig funktion. Ett droppande skydd kan på ett ögonblick övergå i fullt läckage och resultera i onödiga vattenskador vilket kan bli kostsamt.

Vattenleveratörens ansvar slutar vid konsumtionsstället varvid fastighetsägarens ansvar tar vid.

För att säkerställa vår vattenförsörjning ställs enligt svenska standarden SS-EN 1717 krav på att skyddsdon skall installeras för att förhindra förorening av dricksvattnet genom återströmning.

Som leverantör av denna säkerhetsprodukt rekommenderar vi en årlig kontroll av dessa.

Risker med utebliven kontroll är bland annat att kalkavlagring på glidytorna kan uppstå vilket i sin tur kan innebära att pinnen fastnar och skyddet fungerar då inte som avsett. Vid tryckslag, frysning, föroreningar eller likvärdiga orsaker kan skyddet börja läcka vilket kanske inte upptäcks i tid om kontroll inte genomförs.

Sitter återströmningsskyddet dessutom ovan innertak och läcker kan det medföra stora kostnader och skador. Som anläggnings- eller fastighetsägare är du ansvarig för kontrollen blir korrekt utförd.

Teckna serviceavtal med oss, enkelt och tryggt för Er.

Med Mec-Cons serviceavtal kan du räkna med att ditt återströmningsskydd alltid är i gott skick och väl underhållet.

Avtalet innebär att vi genomför den årliga kontrollen och ser till att underlag för erforderlig rapportering sker. Kontrollen görs på plats i er anläggning när det är dags, alltid till fast pris. Du har även möjlighet att skicka in återströmningsskydden till vår serviceverkstad för kontroll till reducerat pris.

Skulle ändå något oförutsett hända så har du alltid tillgång till våra servicetekniker och dessutom rabatt på reservdelar.

Fördelar med ett serviceavtal:
Årlig kontroll av återströmningsskydd med dokumentation och underlag
Ditt återströmningsskydd motioneras regelbundet
30% rabatt på reservdelar
Ingen milersättning debiteras

 

För att komma i kontakt med vår servicepersonal på VA-sidan, kontakta Björn Hallberg på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 070-666 48 62.

Alternativt kan ni skicka er fråga till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.