Säkerhetsventiler

Säkerhetsventiler är en viktig del i ett rörsystem eller i en annan del av en anläggning. De sitter där för att skydda något från att överbelastas.

För att man skall veta att ventilen fungerar som den skall, krävs kontroller med jämna mellanrum. En enkel kontroll för att kontrollera funktionen, är att dra i lättverket för att se att ventilen öppnar.

Vill man veta att säkerhetsventilen öppnar på inställt öppningstryck, kan man göra på olika sätt. Det vanligaste är att man stannar en del av anläggningen, plockar ner ventilen och gör service och provtrycker i en provtryckningsbänk. Då kontrolleras även tätytor, fjäder, ventilhus mm. Så här går det vanligtvis till.

Har man kontroll på drifttrycket och sätesarean, kan vi även köra Online test med TESON vilket innebär att man kontrollerar säkerhetsventilens öppningstryck under normal drift, detta stör inte produktionen.

Vi arbetar även med tillsatsbelastade säkerhetsventiler. Vi lämnar alltid provtryckningsprotokoll på utförda åtgärder. Om det finns anmärkningar, lämnar vi förslag på åtgärd. Krävs det ackrediterad kontroll, ombesörjer vi detta med.

Kontakta gärna Magnus Sjöberg på 070-666 46 30 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så svarar han på era frågor.  

Säkerhetsventiler Säkerhetsventiler